Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.

Onderwerp: kielruimten met polyester en loodsnippers

kielruimten met polyester en loodsnippers 31 dec 2021 14:52 #1354542

  • Hebo1957
  • Hebo1957's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 8
Ik ben op de wal bezig met een opknapbeurt van onze stalen langkieler, een Seahawk uit 1973. De vier verschillende bilgeruimten binnen zijn ooit afgewerkt met een gladde polyester bovenlaag met daaronder zo'n dertig centimeter, loodsnippers en polyester, weet ik nu... In de punt lieten sommige polyesternaden aan de bovenkant los en kon er dus condenswater e.d. onder druppelen. Deze voorste bilgeruimte heb ik daarom leeg gebikt. Onderin, daar waar origineel, het water van de ene bilge naar andere kon lopen, kan ik met mijn vingers de loodsnippers en polyester van de aangrenzende bilgeruimte voelen en ook wel lostrekken. Ook stond er onderin, onder het losgerukte polyester, een beetje bilgewater. De wanden van leeggebikte ruimte zien er goed uit. Ook de loodsnippers zijn redelijk schoon. Wel zit er heel veel fijn gruis tussen.
Mijn plan is nu om de voorste ruimte te laten drogen te owatrollen en daarna opnieuw te vullen met polyester/epoxy en eventueel loodsnippers. De overige bilgeruimten wil ik voor de zekerheid, opnieuw met epoxy afwerken.
Is dat een goed plan of is beton als afwerking en vulling een beter strijdplan? Alles eruit bikken kan natuurlijk ook, maar dat is nogal tijdrovend en er liggen nog 50 klusjes in het bootje te wachten. Ben benieuwd naar jullie suggesties.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.227 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl