Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Welkom, Gasten
In deze sectie horen alleen topics welke een project beschrijven. Hiervoor gelden bijzondere regels. De beschrijving van het project staat centraal, reacties van zowel de Topic Starter (TS) als andere leden zijn alleen toegestaan indien deze rechtstreeks betrekking hebben op de projectinhoud. Zie ook de forumregels die hierop van toepassing zijn.

Onderwerp: Mini-test van de Road Refresher

Mini-test van de Road Refresher 12 apr 2014 18:45 #505102

  • ilCigno
  • ilCigno's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 17737
Wie nooit een hond of kat mee aan boord neemt hoeft nu niet verder te lezen, dit gaat over een bakje met drinkwater. Voor wie nu niet is afgehaakt schrijf ik deze mini-test.

Inleiding
Op vakantie gaan onze twee Jack-Russels altijd mee aan boord. Honden moeten altijd de beschikking hebben over drinkwater, maar dat is in de praktijk toch nog wel een probleem. Een zeilboot beweegt, gaat schuin, en heeft weinig plaats om te lopen waardoor een bak water nogal eens ongewild van zijn plaats geschopt wordt. In alle gevallen resulteert dit in water wat over de rand van de bak klotst. Op internet kwam ik de ‘Road Refresher’ tegen, een bak waarvan geclaimd wordt dat water er niet uit kan knoeien. Zou dat ook voor op de boot iets zijn? Ik nam de proef op de som.

Uitpakparty
De Road Refresher (RR) is op veel plaatsen te krijgen. Ik heb de RR besteld bij een site in Engeland waar er geen verzendkosten gerekend werden, dat scheelt een slok op een borrel. Na een paar dagen werd er een grote bruine enveloppe afgeleverd door de ‘Royal Mail UK’:

In de verpakking zit niet meer dan de bak zelf en een setje zelfklevende stukjes klittenband.

De onderzijde is voorzien van stukjes klittenband (het ‘haak’ deel). Voor in de auto, waar de RR gezien de naam kennelijk voor is ontwikkeld, werkt dat prima omdat het klittenband zich vasthaakt in de vloermat zodat de bak niet kan schuiven. De meegeleverde stukjes band kan je op een glad oppervlak plakken om zo de bak te fixeren. Voor op een boot vind ik dat niet handig. Daarom heb ik het klittenband geheel verwijderd en vervangen door siliconen lade-dempertjes. Die zijn zeer goed anti-slip en zo kan ik de bak overal op de boot neerzetten.

De RR bestaat in twee maten. Ik heb de ‘large’ versie besteld omdat daar wat meer water in kan (1,5 liter). Met twee honden is de kleine (0,6 liter) erg snel leeg. Het is best een forse bak, diameter ca. 25 cm.

De bak bestaat uit drie delen. Om hem open te maken moet je de zwarte ring er af klikken. Dat gaat vrij zwaar. De reden is dat het een waterdichte verbinding is zoals straks zal blijken:

De truc van deze bak zit hem deels in de drijvende ‘bodem’. Hierdoor kan er nooit veel water vrij rondklotsen. De bodem drijft op een strook celschuim, wat zich eenvoudig laat verwijderen. Ik heb zo mijn twijfels over de duurzaamheid van deze strook, het voelt niet erg degelijk aan:

De bak moet met water gevuld worden tot de ‘max’ aanduiding. Die staat er niet superduidelijk in. Een zwart gedrukte band rondom zou veel beter geweest zijn:

Na het sluiten van de bak is te zien dat er slechts een klein beetje water boven de dubbele bodem staat:


Testen
In het volgende filmpje heb ik de RR gevuld tot de markering en eens flink geschud en schuin gehouden om zo een redelijk heftig zeiltochtje bij slecht weer te simuleren. Ter vergelijking heb ik er ook een gewone drinkbak bij gepakt.


De RR komt met glans door deze ‘slecht weer’ test. Niet alleen klotst er geen druppel over de rand, maar blijft het water ook onder flinke helling keurig in de bak omdat de zwarte rand waterdicht aansluit.

Conclusie
De Road Refresher kan prima gebruikt worden op een zeilboot, je zult het heel bont moeten maken voordat je het lukt om het water uit deze bak te krijgen. Maar zoals de Engelsen zeggen: “The proof of the pudding is in the eating”. Of ‘drinking’ in dit geval door testhond Floor:
Timo
Compromis 888 'il Cigno'
Laatst bewerkt: 12 apr 2014 18:47 door ilCigno.
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mini-test van de Road Refresher 12 apr 2014 19:14 #505120

  • Anjo
  • Anjo's Profielfoto
  • Offline
  • Gebruiker
  • Berichten: 12406
Verwende beessies heb jij Timo :woohoo:

Die haarbal bij mij krijgt af en toe een slok uit de puts met oppervlakte water , als ik er al denk. :blush:
Stuurman aan wal ;-)
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.

Re: Mini-test van de Road Refresher 12 apr 2014 19:59 #505142

Ook wel handige voor morsige opstappers!
Schippert niet meer met de Windfall
Alleen ingelogde leden kunnen reageren.
Tijd voor maken pagina: 0.290 seconden
Gemaakt door Kunena
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl