Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

De acht 70-voeters zijn zo'n beetje aan de zuidpunt van Sri Lanka aanbeland, alwaar zich een spannend stukje strijd zal ontvouwen. De teams hebben te maken met lichte winden (ongeveer 10 knopen) en een tegenstroom die op kan lopen tot 3 knopen. Daarbij is de wind voor vrijwel de gehele vloot nu gedraaid naar het oosten, en laten de boten daar nou net naartoe willen. Opkruisen dus en hopen dat je als eerste de hoek om kan bij het eiland.

Hoe eerder je daar bent, des te meer profijt kan je hebben van de wat hardere wind die daar waait. Maar er komt een tactisch probleem bij: de wind waait uit het noord-noordoosten en dat betekent dat de finish precies in de wind ligt. Weer opkruisen dus, met dit keer de grote vraag: ga ik voornamelijk over stuurboord varen, iets ten zuiden van de ideale lijn, met het risico dat ik met veel regen te maken krijg, of ga ik juist over bakboord iets noordelijker varen, meer mijlen maken maar wel met een consistentere wind? Spannende tijden voor de navigators dus.

Delta Lloyd blijft een beetje achter, als je in de race viewer kijkt dan zie je dat ze gisteren een rare zigzagbeweging hebben gemaakt waarvan de reden mij niet helemaal duidelijk is. Het is net of ze een paar tonnetjes hebben gerond. Van alle boten is DL het langst aan de zuidelijke kant gebleven, vandaag hebben ze een enorme slag gemaakt richting de kust van Sri Lanka. Ze liggen wat achter, maar deze race is nog lang niet over. De komende dagen zullen vreemde positiewisselingen op het leaderboard laten zien.

Vreemde opkruislijntjes

   
   
   
   
© Zeilersforum.nl