Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Ericsson 4 is om iets voor middernacht onze tijd aangekomen in Cochin en wint daarmee de tweede etappe van de Volvo Ocean Race. Deze aankomst was 3 dagen eerder dan verwacht, men heeft alles op alles moeten zetten om het Race Village op tijd af te krijgen.

E4 wint 2e leg

Achter de winnaar is het nog niet helemaal gedaan. T-Blue van Bouwe Bekking zit nog even verstopt in Stealth Play maar zal naar verwachting tweede worden. Daarachter bevindt zich E3, die zojuist een scherpe bocht naar het oosten hebben gemaakt. Het laatste stuk naar de finish is voor vrijwel iedereen opkruisen geblazen, in de weinige wind die er is. Na E3 een gaatje van ongeveer 30 mijl, en dan volgen PUMA, Green Dragon en Delta Lloyd. PUMA heeft de smaak weer te pakken en gaat zich loswerken van het groepje, is mijn verwachting. Green Dragon zal met de tegenwind toch meer last gaan krijgen van de niet aanwezige giek, zodat er nog een kans is dat ze voorbij gepiept worden door Delta Lloyd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de performance van DL een beetje tegen vind vallen. Tactisch gezien hebben ze erg sterk gevaren, maar in de boot-aan-boot gevechten die ze nu uitvoeren met de andere twee zie je toch vaak dat Delta Lloyd gewoon knopen tekort komt. Overigens ontbreken van Delta Lloyd wat gegevens in het laatste position report, geen Stealth Play voor zover ik weet maar een 'sorry, de internetverbinding viel weg'-smoes zou nu heel handig uitkomen...

Achter dit groepje zit Telefonica Black die net als broertje Blue een steekzwaard mist. Hoog aan de wind varen zit er voor hen dus ook niet in.

Blijft over: Team Russia. Die hebben serieus een probleem, en dat is een totaal gebrek aan wind. Waar de overige boten zo tussen de 250 en 300 mijl per dag varen, zitten zij op het vandestoelwerpende aantal van 50 mijl in 24 uur. Om het nog erger te maken: de windvoorspellingen voor de regio waar zij zich bevinden zijn dramatisch tot aan de finish! Niet voor niets begint men daar het voedsel al te rantsoeneren. Of je dit helemaal op het conto van Wouter Verbaak (navigator) kan schuiven weet ik niet, feit is wel dat de keuze voor de meest oostelijke route in dit geval dramatisch gaat uitpakken.

Update 30 november 13:50 
Bouwe Bekking met zijn Telefonica Blue zijn 10 minuten geleden als tweede over de finish gegaan. Een zeer gezond resultaat als je bedenkt dat ze een steekzwaard missen.
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl