Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
De bocht oostwaarts die Delta Lloyd inzette bleek van korte duur: gedurende de nacht is men toch weer meer naar het zuiden gegaan. Vandaag heeft de rest van de vloot dan toch ook maar de bocht richting Kaapstad ingezet, want (zoals Team Russia het omschreef) 'de bus komt eraan'.

Die bus bestaat uit een lagedruksysteem dat vanaf het vasteland de zee op gaat komen en daarmee een leuk stukje wind gaat brengen. Men houdt rekening met windstoten van 40 knopen, windkracht 8 dus. Wie mee kan varen met het systeem zal ervan profiteren tot aan Kaapstad, degenen die te laat of te langzaam zijn kunnen al snel honderden mijlen achtergelaten worden. Tenzij de spullen van de voorste groep stuk gaan in het geweld natuurlijk.

Voorlopig valt het allemaal nog mee.
Kajuit opruimen doen ze ook al niet meer
Men moet eerst de relatieve windstilte nog voorbij (een knoopje of 10 momenteel) en de teams hebben alle tijd gehad om hun boot te prepareren voor het verwachte zwaarweerzeilen. Ik denk dat de Ride en Slam-getallen voor alle boten in de komende dagen wat hoger zullen liggen dan wat we tot nu toe gezien hebben.
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl