Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Vanochtend vroeg zijn de jachten die geschuild hebben in en rond de Filippijnen toch weer de zee op gegaan, in een poging Bouwe Bekking en zijn Telefonica Blue te achterhalen. Die heeft inmiddels een slinkende voorsprong van 57 mijl, dankzij een gebied met erg weinig wind achter Taiwan. Hoe ironisch.

Team Delta Lloyd schuilt voor de storm

T-Black, het zwarte zusje van de leider in deze etappe, heeft zich teruggetrokken uit de race vanwege een gescheurde romp-dekverbinding die niet meer te repareren was. Het team zal op de motor naar Qingdao varen, in de hoop om op tijd verstevigd en wel aan de in port race deel te kunnen nemen.

PUMA en Delta Lloyd zijn wel goed onderweg; ondanks de gebroken giek blijft PUMA nog een aardig eindje weg van Delta Lloyd maar ze zijn dan ook iets eerder weggevaren dan de laatste.

Blijft over Green Dragon. Deze boot is gisteren geparkeerd op 200 meter van Delta Lloyd vandaan in dezelfde baai, maar met iets andere problemen. Het voorste schot was losgekomen van de romp en dat betekent uiteraard een fors verlies in stevigheid in een behoorlijk kritiek gebied van de boot, namelijk daar waar de klappen opgevangen worden. Het team heeft vannacht de zaken weer aan elkaar gelamineerd en lichtte zelfs 25 minuten eerder dan Delta Lloyd het anker, maar het heeft ze helaas niet veel geholpen. Nauwelijks een halve dag onderweg is de noodreparatie alweer los van de romp en het team zal nu extreem voorzichtig moeten varen om de boot heelhuids in China te krijgen. Het is te hopen dat ze de vaart er een beetje in weten te houden want er is alweer een portie zwaar weer op weg vanuit het noorden.  

   
   
   
   
© Zeilersforum.nl