Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Eigenlijk sneller dan verwacht zijn vandaag de eerste 6 boten over de finish bij Singapore gekomen. De race van de VO70's begint met deze finish echt Formule1-trekjes te krijgen: nummer 1 finishte krap 20 minuten eerder dan de nummer 4 en dat is natuurlijk een te verwaarlozen tijdsverschil over 1950 mijl. Maar goed, winnen is winnen.

En vandaag mocht Bouwe Bekking, schipper op Telefonica Blue, eindelijk weer eens proeven wat winnen is. De hele etappe hadden hij en zijn team al goed vooraan gezeten, soms met echt verrassende moves. In de Straat van Malakka bleef de kopgroep wat stuivertje wisselen om de eerste positie waardoor het soms leek alsof Bekking and boys het zouden verliezen, maar toch trokken ze aan het langste eind.

Met deze overwinning is de spanning weer een beetje terug in het klassement; als Ericsson 4 ook deze etappe had gewonnen, zouden ze de gedoodverfde winnaar zijn en dat is toch wat jammer met nog een half jaar racen voor de boeg.

Op dit moment zijn alleen Team Russia en Team Delta Lloyd nog onderweg. De eerste zal ongeveer nu binnenlopen, de laatste zien we morgen rond deze tijd in de haven verschijnen. Zijn ze allemaal mooi op tijd voor de kerstmaaltijden.

   
   
   
   
© Zeilersforum.nl