Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Een paar dagen was er weinig nieuws te melden: de VOR-vloot was onderweg en iedereen zocht de juiste plekjes op voor wat men de juiste strategie achtte. Vandaag moest ik toch maar even wat melden want de dingen zijn niet zo simpel als het lijkt.
De boten zitten in behoorlijk zwaar weer met golven van 8-10 meter hoog. Dat levert van alles op: zeeziekte, spinnakers die zich in de volgende golf boren en daarbij compleet scheuren, boegsprieten die afbreken tot en met PUMA die structurele schade aan de 'kielbalk' meldt (en inmiddels gerepareerd heeft) en een gebroken giek op de Green Dragon dankzij een 'Chinese gybe' (is daar een Nederlands woord voor?).

Ik kan daarom alleen maar aanraden om wat van het spektakel te gaan bekijken op de VOR-site. Klik Multimedia, Video Gallery om een indruk te krijgen van de chaos aan boord van vrijwel alle boten.

UPDATE: Nu.nl meldt zojuist dat Delta Lloyd een aanvaring heeft gehad. Met een walvis. De boot heeft geen schade geleden, hoe het met de walvis is is echter niet bekend. Ik vraag me toch af wie er in een dergelijke situatie voorrang heeft gehad. Hopelijk is de walvis verzekerd.
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl