Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Het ergste aan wind is voorbij, het veld is totaal overhoop en de bemanning likt de wonden. Ik ga het niet al te lang maken vandaag, soms zeggen beelden meer dan duizend woorden. Met name dit filmpje geeft een aardig beeld van de ellende aan boord tijdens de storm.

Een klein overzichtje van de problemen in de afgelopen 24 uur:

- Telefonica Black heeft de grootste schade geleden. Vier zeilen doormidden, boegspriet totaal afgebroken (hmm..), een steekzwaard dat vast zit en een afgebroken roer. De boot is teruggevallen tot de laatste plaats, niet helemaal vreemd.

Vasthouden!

Een van de afgescheurde zeilen is op video vastgelegd.

- Green Dragon is een kleine spi kwijt (wie laat die dingen dan ook staan bij 35 kts wind?) en is op 'iets hards' gevaren. De vraag is of er schade aan de kiel is, ze hebben nog niets kunnen zien maar je weet het snel genoeg, hopelijk in Kaapstad.

- Team Delta Lloyd heeft geen materiele schade geleden maar aan damage control gedaan: boven de 18 knopen gaat het voorzeil een maatje kleiner gevoerd worden (de fractionele variant ipv de masttopvariant). Dat heeft ze veel snelheid en daardoor vele mijlen gekost.

- Ericsson 4 is nog heel als in geen spullen gebroken, maar ze zullen heel erg veel werk hebben om alles weer te herstellen in Kaapstad. Jammer dat ze niet wat specifieker zijn, ik was wel benieuwd naar wat er dan stuk kan zijn.

 

   
   
   
   
© Zeilersforum.nl