Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
Slechts 2 boten hebben op dit moment dezelfde virtuele positie als gisteren: Team Russia hangt nog steeds achterin en begint langzaamaan steeds verder achterop te raken, Telefonica Blue zit nog steeds tussen de kopgroep en het peloton in. Voor de rest is de volgorde weer helemaal omgegooid.

Delta Lloyd met 2 voorzeilen

Dat heeft veel te maken met de koers die de kopgroep vaart: nog steeds westelijker dan zuid (190 graden ongeveer), wie net iets meer naar het zuiden vaart verkort zijn afstand naar de finish sneller dan degenen die net iets meer naar het westen wijzen.

Opvallend is de opmars van Delta Lloyd. Toch weer he, je zou ze bijna 'the comeback kids' gaan noemen. Ze zijn Ericsson 3 weer voorbij, en de laatste positie-update laat zien dat DL als eerste een oostelijke koers heeft gekozen (huidige heading is 157). Dat lijkt een gok, algemeen wordt aangenomen dat je nu juist zo snel mogelijk naar het zuiden wilt. Ze zitten hoger aan de wind dan de rest, hellen dus wat meer en knallen wat harder op de golven, maar of ze zo op tijd zijn voor de 'trein naar Kaapstad' is nog maar de vraag. Aan de andere kant gaan de overige boten ervan uit dat ze nog wel 2 dagen de zuidzuidwestkant op blijven zoeken, zij gaan dus een stuk minder hard richting de finish dan Delta Lloyd. Benieuwd of Matthew Gregory, de navigator van Team Delta Lloyd, de juiste berekeningen heeft gemaakt.
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl