Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
De eerste drie boten zijn inmiddels voorbij de Scoring Gate en hebben hun punten dus binnen. Het leek een beetje een saaie dag te worden vandaag: alle boten zaten op ongeveer dezelfde bootsnelheid van 12 knopen waardoor inhalen eigenlijk geen optie leek.

Echter: daar was ineens de pay-off van de oostelijke koers van Delta Lloyd! Minimaal weliswaar, maar voldoende om in de loop van de ochtend Team Russia te passeren, en als het meezit pakken ze Ericsson 3 ook nog voor de gate. Het gat met de voorlopers is ook gekrompen, vandaag hebben ze zo'n 100 mijl ingelopen.

De reden daarvoor is simpel. Doordat DL veel verder oostelijk uit de Doldrums kwam om de passaatwinden te pakken dan de rest van de vloot, hoefden ze het stuk naar Fernando niet zo extreem hoog te varen als de leiders die zelfs een stuk hebben moeten opkruisen. Ze varen dus een stuk harder (hoogste afstand in 24 uur) en dus lopen ze in.

Ondertussen is de kopgroep (Team Green Dragon, PUMA, Telefonica Black en Ericsson 4) allang voorbij Fernando da Noronha, met een bloedgang op weg naar... Kaapstad? Welnee, als ze hun huidige koers blijven houden dan komen ze bij Vuureiland uit en dat was eigenlijk nog lang niet de bedoeling volgens de race-organisatie. Eens zullen zij toch weer oostwaarts moeten keren. Als het weer een beetje meezit kan Delta Lloyd toch nog een aardig stuk van de verloren afstand gaan terugpakken.
   
   
   
   
© Zeilersforum.nl