Mijn Menu

ZeilersWiki

What's up

Wedstrijdkalender

No current events.

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Welkom, Gast
  • Pagina:
  • 1

Onderwerp: Nat Schuim

Nat Schuim 14 okt 2012 16:12 #329528

Mijn boot heeft 2 controle luiken in de kuip,het voorluik heb ik open gemaakt en kijk hier op het schuim. Dit schuim is uitgeboord tot op de bodem en is kurkdroog.

Het achterluik is dicht geplakt met polyester maar mijn normale verstand zegt.

Mocht er water tussen de romp en het dek zitten dan verplaatst het zich over de gehele bodem van boot.

Kan ik hier van uitgaan?

Gelieve uw reactie
  • kookclub
  • Offline
  • Berichten: 17
  • 07 okt 2012
Laast bewerkt: 14 okt 2012 16:13 Door kookclub.

Re: Nat Schuim 14 okt 2012 16:36 #329535

sorry maar ik snap je niet helemaal
gaat het over de tussenlaag die in je dek zit of gewoon de bodem van de boot?
blog:pantaleimon.wordpress.com

Re: Nat Schuim 14 okt 2012 16:38 #329537

Het gaat over de tussenlaag van het bodem van de kuip en het laminiaat van de boot
  • kookclub
  • Offline
  • Berichten: 17
  • 07 okt 2012

Re: Nat Schuim 14 okt 2012 16:48 #329540

somige boten zijn hol zonder schuim,hier gaar het water door de hele bodem
bij boten die zijn volgeschuimd ook aleen veel langzamer
sommige boten hebben een klein dopje in de spiegel om het water eruit te laten
hoe dan ook het is beter om de boot droog te hebben of hem regelmatig en zeker voor de vorst leeg te maken
groeten
Frank
blog:pantaleimon.wordpress.com

Re: Nat Schuim 14 okt 2012 16:57 #329543

dank je voor je antwoord.

Maar ik eigenlijk wil weten is bij een geschuimde boot, bijv. de Efsix of een ETAP.

Mocht er water in het schuim zitten of dat water zich verspeidt door de gehele boot of het water alleen maar plaatstelijk blijft.
  • kookclub
  • Offline
  • Berichten: 17
  • 07 okt 2012

Re: Nat Schuim 14 okt 2012 17:33 #329553

dat zal denk ik ook aan het soort schuim liggen, gesloten cel zal het niet verplaatsen bij open cel wel
  • Toxiq
  • Offline
  • Berichten: 8204
  • 23 juni 2009
Met een hamer past alles

- De Goulashmeister

Re: Nat Schuim 14 okt 2012 17:41 #329558

Etap en sailhorse bijv. zijn volgeschuimd met PU(R) schuim. Dat laat water door, maar niet zo snel. Een roer kan flink nat zijn, maar voor het een hele boot doorgaat zal het toch behoorlijk tijd kosten. En er zal natuurlijk ergens een lek moeten zitten
  • JRomkes
  • Offline
  • Berichten: 2327
  • 01 jan 2007

Re: Nat Schuim 14 okt 2012 21:04 #329674

Als alleen je voorluik open kan, dan zou ik de boot een tijdje met de neus naar beneden stallen. Dat is de enige kans om misschien te ontdekken of er vocht in zit.

Oh, en je kunt 'm wegen, het minimum gewicht is 440 kg, meen ik me te herinneren. Bij Wybe Slot was het 150 kg meer...
  • beewee
  • Offline
  • Berichten: 11831
  • 10 aug 2009

Re: Nat Schuim 15 okt 2012 06:59 #329704

De efsix is voorzien van een gesloten cel schuim.
De enige betrouwbare manier om erachter te komen of er water in het schuim zit is wegen.
Via de klasse org. is een weegklok te lenen
  • wybeslot
  • Online
  • Berichten: 3424
  • 29 aug 2010
Efsix 1323, Effugio
Efsix 1100, project
Ligplaats Enschede

Re: Nat Schuim 15 okt 2012 16:34 #329933

Als het verfsysteem erop zit ga ik hem wegen. hoeveel moet hij minimaal wegen met kiel, mast en giek
  • kookclub
  • Offline
  • Berichten: 17
  • 07 okt 2012

Re: Nat Schuim 15 okt 2012 16:37 #329935

Kijk even in de klassevoorschriften, maar uit mijn hoofd gezegd 440 kg met kiel, maar zonder giek, mast en andere losse delen.
  • wybeslot
  • Online
  • Berichten: 3424
  • 29 aug 2010
Efsix 1323, Effugio
Efsix 1100, project
Ligplaats Enschede

Re: Nat Schuim 15 okt 2012 16:45 #329938

klopt, kale romp in droge toestand niet meer dan 440kg, incl kiel maar excl. mast zeilen, roer,etc.
  • kookclub
  • Offline
  • Berichten: 17
  • 07 okt 2012

Re: Nat Schuim 15 okt 2012 17:02 #329958

Niet minder dan
  • wybeslot
  • Online
  • Berichten: 3424
  • 29 aug 2010
Efsix 1323, Effugio
Efsix 1100, project
Ligplaats Enschede

Re: Nat Schuim 15 okt 2012 21:44 #330110

ja, niet minder dan
  • kookclub
  • Offline
  • Berichten: 17
  • 07 okt 2012
  • Pagina:
  • 1
Tijd voor maken pagina: 0.24 seconden