Welkom  

   

Mijn Menu  

   

What's Up  

za mei 18 @12:00AM
ZF Pinkstertrip 2024
   

Wedstrijd  

Geen evenementen
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

Het beloofde zwaar weer is gearriveerd. De VOR-schepen bevinden zich tussen het vasteland van China en de Filippijnen, alwaar een zuidelijke stroming met een noordoostelijke wind de zee opzweept tot 12 meter hoge golven of zelfs meer. De wind is af en toe 50 knopen sterk, oftewel windkracht 10. Dat is geen prettig zeilweer...

Zwaar weer

Het zware weer eist zijn tol. PUMA heeft zijn giek doormidden gebroken en ligt inmiddels voor anker aan de kust. Telefonica Black zit met een scheur in de romp. Delta Lloyd heeft de race onderbroken, ligt nu in een haven om een waslijst aan reparaties uit te voeren (stuurwiel stuk, gescheurd grootzeil en beschadigd mastspoor) en zal pas na 12 uur verder mogen varen. Green Dragon heeft ook een beschadiging aan de romp maar wil wel verder varen.

De enige boten die nog onderweg zijn, zijn Ericsson 3 en Telefonica's. E3 en T-Black blijven wat in de buurt van de Filippijnen, ze kijken de kat uit de boom bij Bouwe Bekking die in zijn eentje de oversteek naar Taiwan begonnen is. De tijd zal leren of dat een verstandige keuze is geweest, tot nu toe zijn de berichten positief en over een dag zal de wind weer wat afnemen.

UPDATE: Green Dragon heeft de race nu ook tijdelijk verlaten. Pas na 12 uur wachten mogen ze weer verder. Bouwe Bekking is still going strong, vaart nog steeds rond de 10 knopen in golven van 4.5 meter maar het ergste ligt achter hem. Gaat hij op durf deze etappe winnen? Daar lijkt het wel op!

UPDATE zondagochtend: Telefonica Black heeft de race opgegeven. Door een scheur in de romp-dekverbinding acht het team het niet verantwoord om verder te racen.
Meer nieuws over de problemen bij Delta Lloyd hier.

   
   
   
   
© Zeilersforum.nl